Hvad er kranio-sakral terapi

KST har sine rødder i manuel medicinen og i osteopatien, (helbredelsesmetode ved behandling af muskler og led) men arbejder først og fremmest ud fra den kranio-sakrale rytme, som stammer fra en nærmest umærkelig pulseren i cerebrospinalvæsken (hjerne- og rygmarvsvæsken), som er et beskyttende fluidum for hjerne og rygmarv. Muskler, knogler, hinder, væske, kirtler og nerver danner det kranio-sakrale system, som strækker sig fra kraniet til korsbenet (os sacrum), – heraf navnet kranio-sakral. Den kranio-sakrale rytme opstår som følge af trykændringer i cerebrospinalvæsken, med en normal hyppighed mellem 6-14 gange per minut.

Jeg starter med at lægge hænderne på hestens bagpart, ved korsbenet og ved sadellejet. Efter kort tid mærker jeg hvordan det pulserer i rygsøjlen, hvis der er spændinger/blokeringer er rytmen svag eller for langsom. Det er så her jeg afbalancerer rytmen, så væsken i rygsøjlen pulserer som den skal op til kraniet og hestens hjerne. Derefter tuner jeg ligesom ind på hvad hesten ellers kan have af spændinger/blokeringer eller smerter. Og med lette tryk og stræk afspænder jeg knoglerne i forhold til hinanden og dermed også musklerne, samt cerebrospinalvæsken og hjernehinderne. Teknikkerne kan udføres på hele kroppen og er meget blide og effektive og gør ikke ondt.

Hvorfor kranio-sakral terapi til heste?

  • Dårlig trivsel
  • Nervøsitet/uro/stress
  • Styrt eller fald
  • Halthed
  • Stivhed på den ene eller anden volte
  • Fordøjelsesproblemer
  • Sadeltrykninger
  • Og så videre…

Jeg har redet og haft med heste at gøre siden jeg var 8 år og fandt hurtigt ud af, at jeg intuitivt kunne fornemme hvordan hesten havde det og ved hjælp af telepati kommunikere med dem.
Det er meget karakterdannende at have med heste at gøre. De er gode til at “fortælle” hvad der fungerer i vores omgang med dem. Men så sandelig også give udtryk for, hvad der ikke fungerer. Og min opgave er så at formidle de budskaber, så der kommer større indsigt og forståelse mellem hest og rytter/ejer.

Læs mere om Kranio sakral terapi