Børn og især småbørn og spædbørn har et særligt behov for kranio-sakrale behandlinger. Fødslen kan være en hård proces for kraniet. Under passagen presses hovedet sammen, så de ikke helt færdigt udviklede kranieknogler overlapper hinanden. Normalt retter kraniet sig helt naturligt ud igen i løbet af 3 dage. Det sker ved at hjernehinderne ( v.h.a den kranio-sakrale puls ) trækker knoglerne på plads, mens barnets skrigen, suttebevægelser og vejrtrækning hjælper til med at nymodelere hovedet.

Det er dog ikke alt der forløber normalt, der kan ske komplikationer under graviditeten eller under selve fødslen. Fødslen kan ske for hurtigt eller vare for længe, foregå ved hjælp af instrumenter, eller ved at jordemoderen giver barnets hoved en lidt for hurtig eller en smule for stærk drejning eller træk ( det sker ud fra de bedste hensigter for at sikre blodtilførslen til barnets hjerne under fødslen.) Det kan medføre at blod og/eller at knoglerne i hovedet ikke kan komme rigtigt på plads, selv flere måneder efter fødslen. Kolik, uro, mavebesvær og søvnforstyrrelser er nogle af symptomerne, som småbørnsforældre kun kender alt for godt til.
Barnet kan sagtens leve godt i mange år med mindre “skævheder” i de kranielle strukturer. Oftest ses konsekvenserne i skolealderen ( f.eks som indlæringsvanskeligheder eller uro ) eller som en større lidelse senere i livet.

 

KST kan hjælpe spædbørn. De blide teknikker er velegnede til behandling af de ikke helt færdigt udviklede knogler og suturer, der ligesom svømmer i en elastisk masse af durahinder.

Småbørn kan have gavn af KST, når deres udvikling af færdigheder ikke er alderssvarende: at sidde, gå, kravle og at tale… osv.
Senere kan KST – behandlinger støtte børns udvikling under kraftige vækstperioder og hjælpe med at genoprette strukturer efter fald og slag.

Er du i tvivl om jeg kan hjælpe dit barn og om behandlingen virker? Så er du velkommen til at kontakte mig. Jeg har behandlet børn i alle aldre og fælles for dem alle var, at de syntes det var rart og at de gerne ville komme igen.